Viborg Domkirke

Domkirke er domkirke i Viborg Stift og samtidig sognekirke for Viborg Domsogn, som omfatter den nordlige del af det centrale Viborg. Kirken var oprindelig indviet til Vor Frue, dvs. Jomfru Maria. Viborg Domkirke fremstår nu som en treskibet korskirke. Den er ca. 70 m lang og knap 23 m bred. De to vesttårne er 42 m høje og afsluttes af lave pyramideformede spir.

Viborg Domkirke er formodentlig bygget på det sted, hvor der langt tilbage i oldtiden lå en hedensk helligdom – et vi, som byen Viborg (tidligere Vibjerg) har sit navn efter. Det menes, at den første kirke på stedet blev bygget allerede omkring år 980. Denne kirke var uden tvivl af træ.

I 1065 –blev Jylland inddelt i fire bispedømmer, hvorved Viborg fik en biskop. I begyndelsen af 1100-tallet begyndte bygningen af en domkirke på det sted, hvor den nuværende ligger.

 

Se mere om Viborg Domkirke

Information vedrørende Covid-19

Kære Gæster

Vi følger de retningslinjer som er fastsat af folketinget, regeringen og sundhedsmyndighederne.

Som mange andre, er vi naturligvis kede af den situation som frygten og risikoen for smitte med Coronavirus/Covid-19 har skabt. Vi er selvsagt også bekymrede for vores gæsters og vort personales velbefindende.

Mulighederne for at åbne Feriehjemmet for vores gæster, på det tidspunkt vi oprindeligt havde planlagt, nemlig den 11. maj 2020 er i øjeblikket noget usikker, idet det ikke vides hvorledes en gradvis genåbning af samfundet og dagligdagen for Danmark vil forløbe.

Pas godt på jer selv og hinanden.

Med venlig hilsen

Jeanne og Werner Olufsens Fond - Feriehjemmet Ørum

Læs mere om Covid-19